Stad Turnhout zoekt tijdelijk gebruik magazijn en parktuin bij station

slim turnhout_3

Stad Turnhout lanceert een oproep voor het tijdelijk gebruik van een magazijn met tuin in de stationsomgeving. De komende jaren start de bouw van zo’n 600 wooneenheden, in combinatie met kantoren, zorg en publieke ruimte. Het duurt nog even voordat de nieuwe buurt gereed is. Stad Turnhout zoekt creatieve geesten die vanaf najaar 2018 een initiatief willen opzetten in een voormalige bakkerij in de Diksmuidestraat en de bijhorende parktuin.

Een plek voor iedereen

Alles kan. Een artistiek project, een nieuwe zaak in een pop-up, een buurttuin met tuincafé of wat anders. Zolang het maar een ontmoetingsplek wordt voor het brede publiek en de hele buurt die bijdraagt aan een warme en sociale buurt. Tijdelijke projecten zijn welkom, maar evengoed een terugkerende of langlopende activiteit van maximum 5 jaar.

Alle ideeën welkom

SLIM Turnhout, het samenwerkingsverband tussen Stad Turnhout, ION en PMV, stelt een oud magazijn en een parktuin ter beschikking. Het gaat om een oude bakkerij die al een tiental jaar leegstaat en een parktuin met bomen, struiken en open gras. De toegang loopt over een weggetje dat uitkomt in de Diksmuidestraat. Omdat de infrastructuur in woongebied ligt, mogen de activiteiten niet zorgen voor overdreven hinder voor de omwonenden.

Het projectdossier met meer informatie kunt u downloaden op de website van Stad Turnhout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s