Kempenlab neemt deel aan het Delta Atelier / IABR-2018+2020

delta_ecosysteem_awb_wide

Delta ecosysteem, AWB.

Nederland en Vlaanderen maken samen deel uit van een en hetzelfde unieke ruimtelijk systeem in de delta van Rijn, Maas en Schelde, een dicht verstedelijkt gebied dat een belangrijke rol speelt in de wereldeconomie. De omwentelingen en transities waar we nu en in de komende decennia voor staan, zullen zich hier op een eigen, bijzondere manier manifesteren en dus ook om specifieke ruimtelijke strategieën vragen. Daarom hebben IABR en Architecture Workroom Brussels samen met de bouwmeesters in Nederland en Vlaanderen het Delta Atelier opgezet. Kempenlab is geselecteerd als een van de praktijken.

Het Delta Atelier wil concreet handelingsperspectief ontwikkelen dat onze delta opnieuw positioneert zowel in de aanpak van de klimaatopgaven in Nederland en België, én als laboratorium in de wereld. Kennisdeling en –ontwikkeling levert internationale inzichten op over de gedeelde ruimtelijke opgaves in beide landen, zowel voor overheden als voor lokale partners. En het koppelen van lokale en regionale uitdagingen aan repliceerbare instrumenten, die vervolgens opgeschaald en getoetst kunnen worden op nationaal en internationaal niveau, biedt zeker kansen.

Kempenlab neemt deel aan Delta Atelier

Het door AR-TUR opgezette KEMPENLAB is geselecteerd voor het Delta Atelier van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK. “De IABR is de ideale gelegenheid om regionale partners te mobiliseren, om te netwerken en om onze expertise en bovenlokale expertise bij elkaar te brengen”, vertelt artistiek coördinator Edith Wouters.

Lees verder op de website van IABR. En in de nieuwsbrief van IABR waarin het Kempenlab als een van de praktijken in het Delta Atelier verder wordt voorgesteld. .

KEMPENLAB_AR-TUR_synthesekaartKA_s

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s