Uitstap: Cohousing Kasteel Boterberg

Kasteel Boterberg

Foto: Guy Obijn

AR-TUR organiseert in samenwerking met DINAMO een bezoek aan woonproject Boterberg in Kalmthout. Projectontwikkelaar HEEM en B-architecten renoveerden het kasteel en de bijgebouwen tot een cohousingproject voor zeven gezinnen. Joeri Bal van HEEM, zelf ook bewoner van het project, ontvangt ons op vrijdag 16 november 2018.

Het kasteel en de bijgebouwen op domein Boterberg zijn verbouwd tot zeven ééngezinswoningen, kantoren, praktijkruimten en gastenkamers. Ook delen de bewoners een gemeenschappelijke parktuin, zwemvijver, feestruimte, deelauto, deelbakfiets, enzovoort. In 2017 won het project de Onroerend Erfgoedprijs.

HEEM focust zich als projectontwikkelaar op cohousingprojecten. In de Kempen werken ze op dit moment onder meer aan de quarantainestallen in Essen en de Academie in Turnhout.

Locatie: Kasteel Boterberg, Noordeind 97, Kalmthout
Datum: Vrijdag 16 november 2018
Uren: Start om 13u30. Einde om 15u30.
Prijs: 7,50 euro / UiTPAS 3,75 euro
Inschrijven: Reserveer je ticket via de website van DINAMO. Aanmelden kan van 16 tot 26 augustus, daarna vindt een loting plaats. Het aantal plaatsen is beperkt.

Kom ook naar het Architectuurcafé: Cohousing in de Kempen op 30 augustus in pop-up de Academie in Turnhout. Hier hoor je initatiefnemers en bewoners aan het woord van diverse cohousingprojecten in de Kempen.

Kasteel Boterberg

Foto: Kioni Papadopoulos/Citta Magazine/GVA