Congres Verleden, heden en toekomst van de Begijnhoven

congresbanner

Van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 december 2018 is Turnhout het kloppend hart van het feestjaar rond 20 jaar erkenning van de Vlaamse begijnhoven als Unesco-werelderfgoed. Dan komen onder meer erfgoedconsulenten, begijnhofbewoners, cultuurprofessionals en juristen naar cultuurhuis de Warande voor drie congresdagen rond begijnhoven. Edith Wouters, artistiek coördinator van AR-TUR, geeft tijdens het congres een korte presentatie over collectieve woontypologieën en samenlevingsmodellen en leidt een panelgesprek.

Wat zette de Unesco-erkenning de afgelopen 20 jaar in gang voor de begijnhoven én Vlaanderen? Elke congresdag heeft een andere focus en wordt georganiseerd door specifieke partners. De bijdrage van AR-TUR is deel van dag 2.

Dag 1: De geschiedenis en spiritualiteit van de begijnen, 12 december 2018
Dag 2: Beheer van het onroerend erfgoed en juridische aspecten, 13 december 2018
Dag 3: Reflectie over het begijnenerfgoed vandaag, 14 december 2018

Je kunt je inschrijven voor een of meerdere congresdagen. De deelnameprijs per dag bedraagt 25 euro, lunch inbegrepen. Tickets kopen kan tot 5 december.

Lees meer over het programma.