Workshops Kempenlab Wijkrenovatie

DSCF0792 kopie

Parkwijk Turnhout

Afgelopen jaar startten we het Kempenlab Wijkrenovatie, over de kwalitatieve verduurzaming van (sociale) woonwijken. Inmiddels werken we op de achtergrond aan enkele deelonderzoeken.Vanaf april zetten we het Kempenlab verder met workshops, lezingen en een gespreksavond.

Je bent van harte welkom. Reserveer alvast onderstaande data in je agenda. Binnenkort lees je hier meer over deze activiteiten.

  • Vrijdag 5 april workshop (namiddag)
  • Dinsdag 14 mei lezingavond met inspirerende voorbeeldprojecten
  • Vrijdag 17 mei workshop (namiddag)
  • Donderdag 13 juni afsluitende gespreksavond

Kempenlab Wijkrenovatie

Veel sociale woonwijken zijn dringend aan renovatie toe. Dat is een complexe opgave. Hoe kiezen we een kwalitatieve en duurzame aanpak? Hoe houden we de aanpak betaalbaar, zetten we de kwaliteit van wonen centraal en hebben we tegelijkertijd oog voor de erfgoedwaarde van de wijken?

In het Kempenlab Wijkrenovatie gaat AR-TUR aan de slag met deze opgave. Twee moderne wijken in de Kempen zijn onze experimenteergrond: de Parkwijk in Turnhout en Egelsvennen in Mol. Met huisvestingsmaatschappijen, beleidsmakers, ontwerpers, deskundigen, bewoners en andere betrokkenen gaan we in gesprek over scenario’s voor de toekomst.

De eerste bijeenkomsten van het Kempenlab waren het wijkenbezoek op 21 september en de workshop ‘nulmeting’ op 27 september. Het verslag geeft een weerslag van de opgehaalde ervaringen en bijdragen van de aanwezigen.

AR-TUR werkt in dit Kempenlab met onder meer de sociale huisvestingsmaatschappijen de Ark en de Molse Bouwmaatschappij, de Provincie Antwerpen, de BouwhulpGroep en het Vlaams Architectuurinstituut (Architectuurarchief Vlaanderen).

Heb je suggesties of weet je mensen die niet mogen ontbreken bij het vervolg van dit Kempenlab? Laat het ons zeker weten via info@ar-tur.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s