Voorstelling (Dis)placed interventions – Elly Van Eeghem

EllyVanEeghem_s

Wat maakt een gemeenschappelijke omgeving tot een publieke ruimte? Rond deze vraag creëerde Elly Van Eeghem een audiovisuele podiumvoorstelling met overheadprojecties, videobeelden en stemopnames van bewoners en stadsplanners. De Warande en AR-TUR tonen de voorstelling op 21 november 2019 in Turnhout.

Elly Van Eeghem schetst een beeld van stadsontwikkeling met materiaal dat ze in verschillende stadswijken verzamelde. Wat zien we gebeuren in onze steden en woonomgeving, en hoe gaan we daarmee om? Ze neemt je mee op een trip van ‘wat is’ naar ‘wat zou kunnen zijn’. Van Eeghem schept zo verwondering, inzicht én verwarring over de ruimtes die we als bewoners en gebruikers van de stad met elkaar delen.AR-TUR focust de volgende jaren in het Kempenlab op de ruimtelijke kwaliteit van dorpen, waar de ‘betonstop’ voorlopig vooral zielloze appartementen en verkavelingen lijkt voort te brengen. We werken voor deze voorstelling samen met de Warande.

nagesprek

Na de voorstelling is er een gratis nagesprek. Daarin tasten we af wat de voorstelling betekent in een dorpse context. Dit kadert in het Kempenlab Dorpsarchitectuur van AR-TUR.

praktisch

Locatie: Kuub, Cultuurhuis de Warande, Turnhout
Datum: 21 november 2019
Programma:
19u30 voorstelling
21u00 nagesprek
Tickets: 16 euro (-26 jaar 10 euro )
Bestel hier je ticket

Een recensie van de voorstelling lees je hier.

credits

concept en creatie: Elly Van Eeghem
muziek en soundscapes: Benne Dousselaere
licht: Marlies Jacques
foto: Elly Van Eeghem

 

Het nagesprek kadert in het project Toolbox Dorpsarchitectuur. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus.Banner_Platteland_Plus_Antwerpen_vol_kleur_logo