AR-TUR zoekt een inhoudelijk projectmedewerker (M/V/X) voor 12 uur per week

Foto: Evenbeeld

AR-TUR wil zijn team versterken met een gedreven medewerker op zelfstandige basis met een inhoudelijke achtergrond in de architectuur, ruimte en/of landschap. Je ondersteunt het team bij de uitvoering van diverse taken rond cocreatieve trajecten en verkenningen, het begeleiden van kennisdeling en -ontwikkeling in onze community en het produceren van tentoonstellingen, publicaties, workshops en debatten.  

AR-TUR is het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen. In het Kempenlab werken we aan actuele thema’s rond architectuur en ruimte in een landelijke regio.

Zo werken we in het Kempenlab Dorpsarchitectuur naar een publicatie en reizende tentoonstelling rond dorpsarchitectuur in het najaar van 2021. Het Kempenlab Wijkmotor krijgt een vervolg met een cocreatief traject in de wijk Egelsvennen in Mol. In het Kempenlab Zorgzame Mobiliteit werken we met de gemeente Nijlen en de UHasselt aan de prototyping van een alternate reality game om duurzame mobiliteitsoplossingen te stimuleren. Verder schrijven we in 2021 aan een nieuw meerjarenbeleidsplan. Doorlopend bouwen we aan een Kempenlab-community via kennisdeling en -ontwikkeling, organiseren we diverse activiteiten als een netwerkmoment, filmvertoning en rondleiding en werken we aan adviestrajecten in opdracht van onder meer lokale besturen.

AR-TUR is als kleine culturele organisatie ingebed in een sterk netwerk van culturele spelers in de Warande in Turnhout.

Meer over AR-TUR vind je op www.ar-tur.be.

Jouw taken:

 • In overleg met de artistiek coördinator en zakelijk leider voer je diverse taken uit voor de lopende projecten rond dorpsarchitectuur, de wijkmotor en zorgzame mobiliteit.
 • Je draagt bij aan de inhoudelijke werking en zorgt voor de productie van publicaties, tentoonstellingen, workshops, debatten, filmvertoningen, rondleidingen en netwerkmomenten.
 • Je begeleidt mee kennisdeling en -ontwikkeling in onze Kempenlab-community.
 • Je draait mee in een kleine organisatie met een hecht team van ervaren medewerkers. Je wordt zo breed mogelijk betrokken in de organisatie en neemt diverse ondersteunende taken op je.

Jouw profiel:

 • Je bent opgeleid in de architectuur, stedenbouw, ruimtelijke planning (of vergelijkbare studies) of je hebt evenwaardige kennis door ervaring.
 • Je bent geboeid door maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken.
 • Je hebt interesse in cultuurproductie (organisatie van tentoonstellingen, publieke evenementen, cocreatieve trajecten, het samenstellen van boeken, …)
 • Je bent organisatorisch sterk, werkt gestructureerd en resultaatgericht.
 • Je hebt een vlotte pen en je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands.
 • Je werkt zelfstandig en stelt je flexibel op.
 • Je bent gedreven en houdt van aanpakken.

Ons aanbod:

 • Een samenwerking op zelfstandige basis voor een tijdelijke opdracht voor 12 uur per week in 2021.
 • Het honorarium en de arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie, passend bij een kleine culturele organisatie en afhankelijk van kwalificaties en ervaring.

AR-TUR staat open voor het talent van iedereen. We hechten veel belang aan diversiteit en verwelkomen daarom graag sollicitaties van mensen die nu ondervertegenwoordigd zijn in onze werking en die van de bredere architectuur(cultuur)sector.

Meer weten?

Contacteer onze zakelijk leider Evelien Pieters via evelien.pieters@ar-tur.be. En neem een kijkje op www.ar-tur.be.

Selectieprocedure:

 • Stuur uiterlijk 15 december 2020 je motivatiebrief en CV, inclusief eventuele portfolio, naar info@ar-tur.be.
 • Op basis van de ingezonden dossiers wordt een aantal kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bij voorkeur start de samenwerking in januari.