Publicaties

PUBLICATIES2

Foto: Evenbeeld

Wij maken graag publicaties. Van de boeken Kempenatlas en Architectuur in de golden sixties: de Turnhoutse School, tot de reeks CAHIER over de bevindingen van het Kempenlab.

Kempenatlas

cover_Kempenatlas

Kempenatlas. Van terra incognita tot hotspot. De Kempen in kaart gebracht.
De Kempenatlas brengt de Antwerpse Kempen voor het eerst grondig in kaart. Twaalf thematische kaarten geven een inzicht in de ruimtelijke ontwikkeling en de toekomstmogelijkheden van de regio. Meer dan tweehonderd foto’s van archetypische plekken tonen de Kempen in al hun facetten. De Kempenatlas is hét referentiewerk en een inspiratiebron voor iedereen die mee de schouders wil zetten onder een duurzame toekomst voor de regio.

Redactie: Maarten Van Acker, Edith Wouters, Evelien Pieters, Bas Van der Veken, Joeri De Bruyn / Cartografie: MUST stedenbouw / Fotografie: Filip Dujardin / uitgever: Public Space / 27 × 37 cm, 240 pagina’s, hardcover / isbn: 9789491789168

€ 39,99 / online aankopen via de ticketbalie Cultuurhuis de Warande
Lees meer over dit project.

Reeks CAHIER

cahier_6-9

Een reeks thematische publicaties met verslaggeving van onze activiteiten, verzamelde inzichten en kritische reflecties. Tot nu toe zijn verschenen:

#1 Landschapslab: nulmeting
#2 Wonen
#3 Duurzaam ruimtegebruik
#4 Architectuurkwaliteit en opdrachtgeverschap
#5 Duurzame transformatie
#6 WoonLabo
#7 Gevangen in Open Landschap
#8 Landschap van kerken
#9 Wijkmotor

bekijk alle cahiers / edities vanaf #6 zijn gedrukt verkrijgbaar voor € 5 / bestelformulier

Boek Architectuur in de Golden Sixties

Cover heruitgave Architectuur in de golden sixties

Publicatie over de architectuur van de Turnhoutse School door Yves De Bont en Francis Strauven. Een uitgave van architectuurcentrum AR-TUR, heruitgave 2014 , eerste druk 2012.

€ 30 / uitverkocht
lees meer

Architectuurkaarten

kaarten

Een reeks thematische architectuurkaarten met bijzondere gebouwen in Turnhout en de Kempen.
lees meer

Column Oog voor Architectuur

ColumnMei13_Oud politiegebouw in nieuw jasje

In de Kempense cultuurkrant Suiker publiceert de columnist van AR-TUR maandelijks een column over architectuur in de Kempen. In 2016 maakte Joep Gosen een beeldcolumn.
lees meer

Andere publicaties

Ambitienota

AR-TUR bundelt de krachten met tien andere Vlaamse en Brusselse culturele organisaties uit de architectuursector, die hun ambities voor de toekomst beschrijven in deze ambitienota Architectuurcultuur is Vliegwiel voor Innovatie.
lees meer

dvd_huiselijkmodernisme

Film Huiselijk Modernisme over het werk van drie Turnhoutse architecten: Paul Neefs, Lou Jansen en het bureau Vanhout-Schellekens. (De dvd is niet meer verkrijgbaar.)
lees meer

100 jaar wonen in Turnhout_omslag

Publicatie 100 jaar wonen in Turnhout uit 1995 geschreven door Yves De Bont, waarin hij vertelt over de architectuur in Turnhout aan de hand van 27 woningen.
lees meer