Rondleidingen

20150627_architectuurtocht-de-Turnhoutse-School_325

Foto’s: Pieter de Ruijter

AR-TUR biedt samen met partners rondleidingen aan langs architectuur binnen en buiten Turnhout. Lees hieronder meer over rondleidingen in:

  • Woning Jozef Schellekens
  • Cultuurhuis de Warande
  • Op maat: de Turnhoutse School
  • De Hoge Rielen

Architectuurbezoek Woning Jozef Schellekens

20150627_architectuurtocht-de-Turnhoutse-School_006 - kopie

Foto: Pieter de Ruijter

Jozef Schellekens introduceerde in de jaren 30 het modernisme in de Kempen, waardoor het pad werd geëffend voor het modernisme van de Turnhoutse School in de jaren 60. Schellekens ontwierp deze tweewoonst voor zijn gezin en een bevriende familie in 1934. De woning is een beschermd monument. Het gebouw en het interieur zijn voor 95% teruggebracht in de originele staat.

1 tot 1,5 uur
maximaal 20 personen per gids
€ 70 per gids
Organistie: AR-TUR in samenwerking met Architects in Motion
boekingen via rondleidingen@ar-tur.be (graag minstens 3 weken op voorhand)

 

Architectuurrondleiding De Warande

20150627_architectuurtocht-de-Turnhoutse-School_259

Foto: Pieter de Ruijter

Tijdens deze nieuwe rondleiding focussen we op de architectuur van de hele Warandesite. Van het oorspronkelijke ontwerp van de architecten van de Turnhoutse School, via de nieuwbouw Kuub van Macken & Macken, de verbouwing en fuifzaal van Achtergael architecten tot de nieuwste verbouwingen van de schouwburg door Architects in Motion en de bibliotheek door WIT architecten.

2 uur
maximaal 25 personen per gids
Organistie: AR-TUR en de Warande
TE BOEKEN VANAF SEPTEMBER 2018

 

Rondleiding op maat: de Turnhoutse School

StVictor-45©Lander Loeckx

School Sint-Victor (1966) Ontworpen door Carli Vanhout, Paul Schellekens, Lou Jansen en Rudi Schiltz. Foto: Lander Loeckx

In de jaren 1960 waren in Turnhout succesvolle architecten actief: Paul Neefs, Atelier Vanhout & Schellekens en het bureau van Lou Jansen en Rudi Schiltz. Hun werk staat bekend als de Turnhoutse School en wordt tot het beste van de golden sixties in Vlaanderen gerekend. Op maat besteld kunnen wij een rondleiding samenstellen langs diverse gebouwen van de Turnhoutse School als de Warande, de School Sint-Victor, Meubeltoonzaal Master Meubel, de Parkwijk en de atelierwoning Vanhout & Schellekens. Ook kunnen een filmvertoning of lezing deel zijn van het programma.

Informatie via rondleidingen@ar-tur.be
Deze rondleiding wordt volledig op maat samengesteld, afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties en gidsen. Neem ruim op voorhand contact op om de mogelijkheden en prijs te bespreken.

 

Architectuurwandeling de Hoge Rielen

hostel-wadi_1_foto-frederik-buyckx

Hostel Wadi. Foto: Frederik Buyckx

Tijdens deze wandeling kom je meer te weten over het masterplan van domein de Hoge Rielen in Kasterlee. De relatie tussen het militaire verleden, de toekomst van het domein en het prachtige Kempische landschap staat centraal. Onderweg bezoeken we een aantal bijzondere gebouwen, zoals Hostel Wadi. Dit ontwerp van het vooruitstrevende Italiaanse bureau Secchi-Viganò lijkt op te gaan in de omgeving. Waar je ook kijkt, je staat altijd in visueel contact met het bos.

Deze wandeling kan gecombineerd worden met een overnachting in Hostel Wadi. Er zijn 18 kamers voor maximum 4 personen. Het ontbijt is inbegrepen in de prijs.

2 uur
maximaal 25 personen per gids
€ 5,10 / 5,65 / 9,70 per persoon
Organistie: De Hoge Rielen
Boekingen voor de architectuurwandeling of Hostel Wadi via info@dehogerielen.be

In de Pers

Artikel Knack Weekend: De Turnhoutse school (2 mei 2018)

Artikel magazine CineCitta van de Gazet van Antwerpen (11 april 2015)